För de som inte känner till Emil Jönsson, berätta lite om dig själv

 • 17 år bor i Landskrona med min familj (mamma, pappa, storebror). Pluggar i Lund där jag ska börja andra året av ekonomiprogrammet.

 

Har du alltid spelat i Landskrona BoIS, eller har du bakgrund inom någon annan förening?

 • Jag började spela fotboll i IK Wormo och sedan som 12 åring gick jag över till BoIS.

 

När du hör Landskrona BoIS, vad tänker du då?

 • Det är klubben man har växt upp med så det är mycket känslor kring klubben inte bara från mig utan man har sett hur mycket BoIS betyder för folket i Landskrona.

 

Du har sedan omstarten efter uppehållet tränat mer eller mindre regelbundet med A-laget och du är uttagen i dagens trupp mot Gefle. Hur känns det för dig?

 • Det är motiverande att få vara med A-laget. Så det är kul och är taggad inför matchen.

 

Är du redo att ta steget från U19(U21) spel till att kliva upp på A-lags nivå?

 • Ja, det tycker jag. Det är det man kämpar för, att komma upp på A-lagsnivå och då måste jag ha förtroende för mig själv.

 

Om du själv får bestämma spelar du hellre på den offensiva mittfältsplatsen eller i balansrollen och vilka förbättringsområden skulle du säga att du har?

 • Jag har spelat mest som en balansspelare så det är nog där jag är mest bekväm. Det förbättringsområde jag själv tycker jag borde utveckla för att kunna ta nästa steg är fysiken.

 

Du fick 20 min borta mot Lyngby förra helgen, vad tar du med dig av den matchen?

 • Tar med mig mest att ha fått känna på a-lagsfotboll. Jag glad över att ha fått chansen och är nöjd över min insats.

 

Skillnaden mellan U19 spel och A-lagsspel?

 • Tempot, allting går mycket snabbare på A-lagsnivå.

 

Agim & Fahrudin har berömt dig mycket under veckan, har du satt några specifika mål med A-laget eller ser du detta som en ren bonus under hösten?

 • Jag har alltid haft ett mål om att vara del av A-laget och få spela inne på a-plan. Så detta ser jag som ett kvitto på att jag har gjort ett bra jobb men även en motivation att fortsätta kämpa för att nå mitt mål.

 

Hur ser du på din framtid? Hösten, 2019 och framåt…

 • För mig är det bara att fortsätta kämpa och försöka nå mina mål. Nästa år vill jag såklart vara så mycket som möjligt uppe i A-laget för att utvecklas så mycket som möjligt.

 

Hur går matchen idag mot Gefle och hur hade scenariot sett ut om du kommit in och avgjort matchen, någon inarbetad målgest?

 • Vi gör en stark match och vinner. Det är klart att man tänker på olika scenario som kan ske om jag kommer in men ingen målgest inarbetad ännu.

 

 

 

Zebrafonden tackar Emil för pratstunden och önskar honom och övriga i laget stort lycka till inför dagens match.
Vi önskar också Emil ett stort lycka till inför framtiden i BoIS, det ska bli väldigt intressant att följa!