Zebrafonden Öster Away

Landskrona BoIS anno 2019 gör en fantastisk säsong och faller på målsnöret med den svart-vita flaggan i topp. All heder åt dessa lokala hjältar som krigat, kämpat och lidit för vårt klubbmärke!
De randiga supportrarna ska även hyllas då de vid återkommande tillfällen visat att vi håller hög allsvensk klass på läktaren. Inte minst borta mot Öster då närmre 500 BoIS:are tog sig till Växjö och hördes bäst och mest genom 95 minuter i ett fullkomligt förkrossande överlägset maner.

Bussresan Zebrafonden arrangerade till Växjö genererade 63 nya månadsgivare.
Detta ser vi som otroligt viktigt och en stor succé. Det innebär att det årliga bidraget till Landskrona BoIS ökar med cirka 50 000 kronor! (Bara i år, 2019, har vi goda förhoppningar om att spräcka 200 000-kronors-barriären!)
Zebrafonden riktar ett stort tack till er nya givare och naturligtvis alla gamla. Tillsammans är vi snart Landskrona BoIS enskilt största sponsor och 2020 siktar vi på ett insamlat belopp där totalen uppgår till 250 000 kronor.
Vi kan inte nog betona hur viktigt ert stöd är för klubben i våra hjärtans överlevnad. 

Trots att vi i år föll på målsnöret ser framtiden ljus ut på det sportsliga planet.
Låt oss kraftsamla som aldrig förr och på alla plan för att Landskrona BoIS tillhör eliten 2021.
Det är där vi hör hemma!

Än en gång stort tack till sponsorerna som gjorde senaste bussresan möjlig för våra månadsgivare.

 • Fond & försäkringshuset AB
 • Jansson & partners
 • Skånberg Inväst Ab
 • Gabriel Munck
 • Bergkvarabuss

Rapport Maj/Juni

Zebrafondens givare har under maj och juni bidragit med 43 453 kronor till fonden. Den insamlade totalsumman sedan Landskrona BoIS sista årsmöte 2018 uppgår vid dagens datum till 110 305 kronor.
I dagsläget är 111 stycken personer månadsgivare.
Zebrafonden är på god väg att bli Landskrona BoIS största sponsor och därmed cementera ett grundläggande och avgörande stöd för Klubben i Våra Hjärtans Framtid. Vi vill därför uppmana alla som på något vis känner för Landskrona BoIS att bli månadsgivare och bidra med det just du kan. Din insats gör skillnad, stor som liten.  

Under hemmamatchen mot Lunds BK den 11:e maj var Zebrafonden synliga på Landskrona IP då flyers delades ut till publiken.
I maj månad har Landskrona BoIS, tack vare Zebrafondens givare, kunnat utrusta ett gym och rehabrum som akademin och fotbollsgymnasiet kan använda.
Den 29:e juni gick den första upplagan av Zebrafonden cup av stapeln. Evenemanget får betraktas som en succé. Tolv lag och 84 spelare anmälde sig vilket genererade 15 000 kronor till fonden och till slut stod Goodfellas som segrare efter ett straffavgörande i finalen. Ett stort tack till domarna, Landskrona BoIS, Ica Supermarket Svalöv, publik, men framför allt alla deltagare som stod för en helgjuten insats och bidrog till ett lyckat evenemang.
Tack vare all feedback vi fått från de olika lag och dess spelare ser vi stora möjligheter i hur cupen kan utvecklas och bli än bättre. Tack till er alla ännu en gång! 

Vänliga hälsningar
Styrelsen
Zebrafonden

Rapport April

Zebrafonden april 2019 Vid april månads utgång har Zebrafondens givare bidragit med ytterligare 15 487 kronor till fonden.
Hittills uppstiger totalsumman för året till ett belopp av 67 647 kronor.
Givarantalet ligger oförändrat vid antalet 109. Vi ser detta som en signal om att fonden lyckats bygga och bibehålla en stabil givarbas.
Den 4:e april arrangerade Zebrafonden en kick-off på Harrys i Landskrona inför BoIS säsong 2019.
Ett Harrys fullsatt av förväntansfulla BoIS:are bidrog ihop med alla inblandade parter till ett lyckat evenemang. Kick-offen uppskattades såväl av fans som av spelare och ledare.
Vi är överens om vikten av att ta varje tillfälle i akt där vi kan arbeta för stärka intresset kring Landskrona BoIS.
Under BoIS matcher i april har Zebrafonden fortsatt att jobba med målswish-konceptet.
Det innebär att supportrarna uppmanas att swisha ett belopp på 10-30 kronor till fonden när BoIS gör mål. I april uppgick denna summa till ett belopp av 3 169 kronor.
Under maj månad planerar vi att marknadsföra Zebrafonden på Landskrona BoIS hemmamatch mot Lunds BK lördagen den 11/5. Även vid bortamatchen mot Torns IF den 26:e maj kommer Zebrafonden genomföra en aktivitet. Vi vill även nämna att vi är i planeringsstadiet för ett större evenemang i samband med hemmamatchen mot Utsiktens BK lördagens den 29:e juni. Mer info kommer under maj månad.
Nästa rapport publiceras den 1:a juni 2019.

Vänliga hälsningar
Styrelsen Zebrafonden

Zebrafonden Cup

Lördagen den 29:e juni arrangerar Zebrafonden den första upplagan av ”Zebrafonden Cup” på Landskrona IP. Det är fritt fram för kompisgäng, arbetsplatser, supportar och alla andra som vill njuta av en heldag på IP i kamratskapens anda, att anmäla sitt lag via e-post till info@zebrafonden.se.

Turneringen spelas med fem deltagare på planen i varje lag där fria byten är tillåtna. Matchlängden är satt till 15 minuter. Ett rutinerat domarteam finns på plats med Bosse Holmqvist och Kurt Hultqvist i spetsen för att skipa rättvisa där så otroligt mycket står på spel. Åldersgränsen för deltagande är från 16 år.
Max sju spelare per trupp är tillåtna och minst fem spelare krävs för att kunna genomföra turneringen.

Vid anmälan av sitt lag utgår en avgift på 200 kronor per spelare. Där ingår:
-anmälningsavgift
-fritt inträde på BoIS hemmamatch mot Utsiktens BK samma dag klockan 16:00
-grillade hamburgare med bröd, potatissallad och en alkoholfri dryck under prisceremonin.

Samtliga intäkter från anmälningsavgift och kioskintäkter går oavkortat till Zebrafonden och vårt arbete med att bli en av Landskrona BoIS största partners. 2018 bidrog Zebrafonden med 111 000 välbehövliga kronor till BoIS kassa.

Cupen startar klockan 09:30 med gruppspelsmatcher på Landskrona IP:s konstgräsplan. Utöver gruppspelsmatcherna är lagen garanterade minst en slutspelsmatch. Finalen avgörs klockan 13:30. Dusch- och ombytesmöjligheter finns i anslutning konstgräsplanen och BoIS kommer bedriva kioskverksamhet för törstiga och hungriga åskådare. Ange ert lags namn, tröjfärg samt namnen på spelarna i anmälan.

En stark titelutmanare är enligt egen utsago det BoIS-relaterade lag som kommer ställa upp i turneringen.

Ta chansen att skriva in ditt lag i BoIS historieböcker när ni kammar hem vandringspriset ”Bosse Holmqvists pokal” vid den första upplagan av Zebrafonden cup.

Tack till våra samarbetspartners:
ICA Supermarket Svalöv
Landskrona BoIS

Rapport


Under den första perioden för året har Zebrafondens givare bidragit med 51 727 kronor. Fonden har vid mars månads utgång ett antal som uppgår till 109 månadsgivare och det kan tilläggas att utöver dessa väljer ett antal personer att swisha in engångssummor varje månad. 

Zebrafonden har på utvalda träningsmatcher uppmanat klubbens supportrar att skänka en godtycklig summa när laget producerat mål samt swish för valfritt inträde som genererade en summa på  4060 kr.


I april månad arrangerar Zebrafonden en kick-off inför Landskrona BoIS säsong 2019. 
Detta evenemang går av stapeln torsdagen den 4:e april på Harrys i Landskrona kl 19:15 där alla randiga supportrar är välkomna. 
Nästa rapport publiceras den 1:e Maj 2019.

Vänliga hälsningar
Styrelsen 
Zebrafonden

Intervju med Emil Jönsson

För de som inte känner till Emil Jönsson, berätta lite om dig själv

 • 17 år bor i Landskrona med min familj (mamma, pappa, storebror). Pluggar i Lund där jag ska börja andra året av ekonomiprogrammet.

 

Har du alltid spelat i Landskrona BoIS, eller har du bakgrund inom någon annan förening?

 • Jag började spela fotboll i IK Wormo och sedan som 12 åring gick jag över till BoIS.

 

När du hör Landskrona BoIS, vad tänker du då?

 • Det är klubben man har växt upp med så det är mycket känslor kring klubben inte bara från mig utan man har sett hur mycket BoIS betyder för folket i Landskrona.

 

Du har sedan omstarten efter uppehållet tränat mer eller mindre regelbundet med A-laget och du är uttagen i dagens trupp mot Gefle. Hur känns det för dig?

 • Det är motiverande att få vara med A-laget. Så det är kul och är taggad inför matchen.

 

Är du redo att ta steget från U19(U21) spel till att kliva upp på A-lags nivå?

 • Ja, det tycker jag. Det är det man kämpar för, att komma upp på A-lagsnivå och då måste jag ha förtroende för mig själv.

 

Om du själv får bestämma spelar du hellre på den offensiva mittfältsplatsen eller i balansrollen och vilka förbättringsområden skulle du säga att du har?

 • Jag har spelat mest som en balansspelare så det är nog där jag är mest bekväm. Det förbättringsområde jag själv tycker jag borde utveckla för att kunna ta nästa steg är fysiken.

 

Du fick 20 min borta mot Lyngby förra helgen, vad tar du med dig av den matchen?

 • Tar med mig mest att ha fått känna på a-lagsfotboll. Jag glad över att ha fått chansen och är nöjd över min insats.

 

Skillnaden mellan U19 spel och A-lagsspel?

 • Tempot, allting går mycket snabbare på A-lagsnivå.

 

Agim & Fahrudin har berömt dig mycket under veckan, har du satt några specifika mål med A-laget eller ser du detta som en ren bonus under hösten?

 • Jag har alltid haft ett mål om att vara del av A-laget och få spela inne på a-plan. Så detta ser jag som ett kvitto på att jag har gjort ett bra jobb men även en motivation att fortsätta kämpa för att nå mitt mål.

 

Hur ser du på din framtid? Hösten, 2019 och framåt…

 • För mig är det bara att fortsätta kämpa och försöka nå mina mål. Nästa år vill jag såklart vara så mycket som möjligt uppe i A-laget för att utvecklas så mycket som möjligt.

 

Hur går matchen idag mot Gefle och hur hade scenariot sett ut om du kommit in och avgjort matchen, någon inarbetad målgest?

 • Vi gör en stark match och vinner. Det är klart att man tänker på olika scenario som kan ske om jag kommer in men ingen målgest inarbetad ännu.

 

 

 

Zebrafonden tackar Emil för pratstunden och önskar honom och övriga i laget stort lycka till inför dagens match.
Vi önskar också Emil ett stort lycka till inför framtiden i BoIS, det ska bli väldigt intressant att följa!

Intervju med 2st hängivna supportrar

Här står vi med två riktiga BoISare, Gunnel Scharin och Bodil Holm som var bland de allra första att bli månadsgivare i Zebrafonden.

Varför valde ni att bli givare?
– Som Landskronit är det självklart att man försöker hjälpa sitt lag, säger Bodil.

– Ja, speciellt nu när man har det lite tufft, fyller Gunnel i.

Ni är genuina BoISare, när och hur föddes kärleken för di randige?
– Jag var fyra år när far tog mig på min första match. Kärleken för BoIS föddes på riktigt på 60-talet, sen dess är det klubben i mitt hjärta, konstaterar Gunnel.

– Jag var runt 10 år när mor till slut släppte iväg mig ensam på IP. Så under 70-talet. Fotbollen var verkligen allt i stan då. Idag går jag främst på BoIS med mitt barnbarn, säger Bodil.

Vem är er favorit i dagens BoIS och varför?
– Agim Sopi, svarar Gunnel snabbt. Han känns genuin och har ett tydligt mål med laget.

Bodil har ingen speciell favorit, men det är klart att spelare som Karim & Monday sticker ut tycker hon.

Slutligen, har ni något ni skulle vilja säga till alla randiga supportrar där ute, om Zebrafonden eller BoIS i allmänhet?
Här är de slående överens: Stötta BoIS! Oavsett vad. BoIS är så viktigt för hela Landskrona.

-Ja, går det bra för BoIS går det bra för stan, säger Gunnel.

– Zebrafonden erbjuder ett enkelt sätt för alla att kunna vara med som sponsor. Det behöver inte vara några stora summor, lägger Bodil till.

– Precis, så fram med plånböckerna nu och bli månadsgivare! Avslutar Gunnel.

Zebrafonden tackar Gunnel och Bodil för att de ställde upp på en intervju och för att de är trogna bidragsgivare!

50st månadsgivare!

Ett fantastiskt engagemang från alla supportrar har resulterat i vårt första vägskäl.
50st månadsgivare på bara några dagar!
Sprid ordet och bli månadsgivare.